Politie en verzekeraars pakken diefstal e-bikes aan

07-01-2016

De poltie en verzekeraars willen dit jaar de aanhoudende golf van de diefstal van e-bikes aanpakken. Bij deze diefstal is steeds meer sprake van georganiseerde criminaliteit.

Volgens Titus Visser van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit is de diefstal van e-bikes de afgelopen vijf jaar in ieder geval verdubbeld. De indruk bestaat dat de daders vooral uit Oost-Europa komen en het hierbij gaat om georganiseerde criminaliteit. Net over de grens bij Groningen in Duitsland is onlangs een busje onderschept met 30.000 euro aan e-bikes. Verder vond de politie in een loods in Oss 50 e-bikes die klaarstonden voor transport. De kans op diefstal is nog steeds het groots in grootstedelijke gebieden maar het percentage op het platteland ligt toch ook vrij hoog. Mensen op het platteland zijn over het algemeen wat minder alert op diefstal en dat maakt het voor dieven wat gemakkelijker.

Lokfiets beproefd middel tegen fietsendieven

Sinds de entree van de lokfiets in 2008 is dit middel tegen criminaliteit tot uiterst succesvol opsporingsmiddel gebleken. Het afgelopen jaar pakte de poltie meer fietsendieven dan ooit en gaat het de lokfiets meer inzetten om het grote aantal diefstallen van e-bikes terug te dringen.

De politie verrichte tot oktober vorig jaar 843 aanhoudingen na diefstal van een lokfiets. Lokfietsen mogen alleen worden geplaatst op plekken waar aantoonbaar veel fietsen worden gestolen, bijvoorbeeld bij een station of winkelcentrum.

« terug

DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer