Meer focus nodig op het Nederlandse fietsbeleid

24-11-2015

Fietsen en lopen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het Nederlandse mobiliteitssysteem. Dit constateert het Kennisinstituut voor Mobiliteit in het onderzoek ‘Fietsen en lopen: de smeerolie van onze mobiliteit’.

De studie wijst uit dat Nederlanders lopen of fietsen bij iedere verplaatsing. Toch is het kennisinstituut kritisch over het Nederlandse fietsbeleid. Volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteit zijn de volgende trends zichtbaar als het gaat om fietsen en lopen, de zogeheten ‘active modes’. Zo zijn Nederlanders sinds 2004 vaker en verder gaan fietsen (+9%) en lopen (+13%) en speelt de elektrische fiets hierbij een grote rol in de toename van het fietsgebruik. De helft van het aantal ritten, een tiende van het aantal kilometers en een derde van de aan mobiliteit bestede tijd wordt besteed per fiets of lopend. Verder neemt het aandeel van de fiets vooral toe in de stad. 

« terug

DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer