Nieuws

Politie en verzekeraars pakken diefstal e-bikes aan
07-01-2016

De poltie en verzekeraars willen dit jaar de aanhoudende golf van de diefstal van e-bikes aanpakken. Bij deze diefstal is steeds meer sprake van georganiseerde criminaliteit.

Lees meer

Meer focus nodig op het Nederlandse fietsbeleid
24-11-2015

Fietsen en lopen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het Nederlandse mobiliteitssysteem. Dit constateert het Kennisinstituut voor Mobiliteit in het onderzoek ‘Fietsen en lopen: de smeerolie van onze mobiliteit’.

Lees meer

Fiets in Nederlands populairder dan ooit
02-11-2015

De fiets is in Nederland populairder dan ooit te voren. Vorig jaar legden Nederlanders per inwoner gemiddeld 1018 kilometer af. Rond de eeuwwisseling was dat nog ‘maar’ 865 kilometer. Deze toename is vooral te wijten aan de populariteit van de elektrische fiets. Hiervan werden er vorig jaar zo’n 223.000 verkocht.

Lees meer

Fiets straks gratis in de trein
30-06-2015

Het wordt binnenkort makkelijker en op sommige momenten zelfs gratis om de tweedehands fiets mee te nemen in de trein. Het gaat dan om de momenten buiten de spits, in het weekend, op feestdagen en op toeristentrajecten, zoals bijvoorbeeld de trein naar het strand. 

Lees meer

Stadsregio Amsterdam wil investeren in fietsinfrastructuur
19-06-2015

De stadsregio Amsterdam is van plan om de komende tien jaar zo’n 200 miljoen euro investeren in de fietsinfrastructuur, fietsparkeermogelijkheden en verkeersveiligheid voor fietsers. Mede door de opmars van de elektrische fiets, wil de regioraad het fietsgebruik stimuleren. 

Lees meer

Wereldprimeur in Utrecht
03-06-2015

De gemeente Utrecht heeft de “P-route Fiets” dinsdagmiddag als eerste stad ter wereld gelanceerd. Het systeem leidt fietsers middels digitale borden naar fietsenstallingen in de binnenstad.

Lees meer

Spotty lanceert nieuw anti-diefstalsysteem
07-05-2015

Het bedrijf Spotty heeft een unieke anti-diefstal markering voor de fiets gelanceerd. De markering betref een uniek internetadres, welke onuitwisbaar op iedere fiets kan worden aangebracht. Het unieke internetadres is wereldwijd het zelfde en kan eenvoudig door iedereen worden gecontroleerd. In tegenstelling tot veel alternatieven, veronderstelt Spotty géén toegang tot een databank om een fiets te checken.

Lees meer

Samen staan we sterker
22-04-2015

Door uw tweedehands fietsen ook online te promoten maakt dit ook uw bedrijf bereikbaarder voor de consument. Het is belangrijk dat de consument weet dat uw aanbod ook online gepresenteerd wordt.

Lees meer

International Cargo Bike Festival 18 en 19 april
17-04-2015

Dit weekend vindt het International Cargo Bike Festival plaats. De vierde editie van dit grootste evenement voor bak-, transport- en familiefietsen vindt plaats bij cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen.

Lees meer

Helmplicht vanaf 2017
14-04-2015

Vanaf 2017 wordt de elektrische fiets op hoge snelheid, ook wel een speed pedelec genoemd, in Europees verband formeel aangemerkt als een bromfiets. Dit houdt in dat naast het gele kentekenenplaatje ook de integrale helm, zoals bekend op de bromfiets, verplicht wordt.

Lees meer

1 2 3 Volgende

DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer