DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer

Merkenoverzicht

Elektrische fiets: Hoe onderhoud je de accu

Print
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 4 februari 2015 Laat een reactie achter Ga naar de reacties

Elektrische fiets: Hoe onderhoud je de accu

Accu onderhoudEen accu is natuurlijk de voedingsbron van jouw elektrische fiets. Het opladen van een elektrische fiets lijkt zo simpel, maar toch zijn er een aantal zaken waarmee je rekening mee moet houden. Wij geven jou graag een aantal tips zodat je langer plezier houdt van jouw elektrische fiets.

Laadcycli

Belangrijk is dat je het aantal laadcycli zo laag mogelijk houdt. Stel dat de accu een bereik heeft van 100km, waarvan je één dag maar 30km rijdt. Je hoeft dan de accu niet iedere dag op te laden. Het is dan beter dat je dit om de dag doet om het aantal onnodige laadcycli te verlagen.

Indien weinig gebruik

Mocht je de accu voor een tijdje niet gebruiken, bijvoorbeeld omdat je in de winter weinig fiets, dan raden wij je aan om de accu om de 2 weken even op spanning te brengen. Een accu hoeft niet constant aan de lader als je de elektrische fiets niet gebruikt wordt. Moderne accu’s lopen niet snel leeg. 

Kou

Kou is voor een accu niet goed. Laat indien mogelijk de accu niet op in een koude omgeving. Leg de accu dan in een verwarmde ruimte wanneer het buiten koud is.

Levensduur

Gemiddeld gaat een accu drie jaar mee. Belangrijk is dus om rekening te houden dat het bereik na drie jaar aanzienlijk kan afnemen. Handig is dus om er rekening mee te houden dat je ieder jaar ongeveer één derde van het aanschafbedrag van de accu afschrijft. 

Posted in: Techniek
Laat een reactie achter
Geen reacties