DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer

Merkenoverzicht

Goedkope fietsen: wij vertellen jou er graag meer over!

Print
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 2 december 2014

Goedkope fietsen

Goedkope fietsen: wij vertellen jou er graag meer over!

Opzoek naar goedkope fietsen? Dan is een tweedehands fiets voor jou de oplossing. Echter zijn er wel belangrijke dingen waar je op moet letten als je gaat kijken naar goedkope fietsen. 

Banden en wielen:

Banden zijn het enigste stukje contact wat je met het wegdek hebt. Het is natuurlijk belangrijk dat wanneer je gaat kijken naar goedkope fietsen er voldoende profiel op de banden aanwezig is. Zitten er bijvoorbeeld scheurtjes in de band doordat het rubber droog is of komt het canvas er al door, dan is het misschien verstandig om de dealer naar de banden te laten kijken.

Ook is het belangrijk dat de wielen van goedkope fietsen recht zijn. Door een verkeerde spanning op de spaken of omdat het wiel een ferme klap heeft gehad, kan het zo zijn dat er een slag in het wiel zit. Kijk dan ook of er geen scheuren in de velgen zitten.   

Voorvork:

Indien er een voorvork aanwezig is bij goedkope fietsen is het belangrijk dat je goed controleert of de voorvork voldoende demping biedt. Is dit niet het geval dan kan het zijn dat de veer die in de voorvork aanwezig is slap is. Laat de betreffende dealer altijd kijken of dit te verhelpen is. 

Ketting en tandwielen:

Ketting en tandwielen zijn natuurlijk de basis van de aandrijving van goedkope fietsen. Als er te veel speling op de ketting van goedkope fietsen zit kan het zijn de ketting op spanning moet worden gebracht. Dit is alleen het geval bij een gesloten kettingkast. Bij een derailleur kun je bij de voorste tandwielen kijken hoeveel rek er op de ketting zit. Een dealer zal de fietsen altijd 100% rijklaar maken waarbij de ketting en tandwielen een belangrijk onderdeel zijn.

Verlichting:

In donkere dagen is het natuurlijk belangrijk dat goedkope fietsen beschikken over een voor- en achterlicht. Verlichting is er in verschillende uitvoering. Zo kan het zijn dat voor en achter gekoppeld zijn op een (naaf)dynamo. Het voorlicht is aangesloten op een (naaf)dynamo en het achterlicht werkt op batterij of dat beide op batterij werken. Bij batterij verlichting is corrosie een bekend probleem. Dit kan de dealer eenvoudig verhelpen door de pinnetjes op te schuren.

Tip: kijk eens tussen het recente aanbod tweedehands fietsen 

Posted in: Koop advies