DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer

Merkenoverzicht

Fiets kopen: wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze.

Print
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 9 december 2014 Laat een reactie achter Ga naar de reacties

Fiets kopen: wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. 

Fiets kopenWil je graag een fiets kopen maar weet je niet goed welke fiets bij jou past? Wij helpen je graag een handje met het maken van de juiste keuze.

Wanneer je opzoek gaat naar een fiets, is het goed om je eerst te gaan afvragen wat voor type fietser je bent. Wil je de fiets bijvoorbeeld gaan gebruiken voor het stadsverkeer of ben je een forens of tour fietser die lange afstanden aflegt op de fiets. Wanneer je opzoek gaat naar een fiets is het ook goed om na te denken over de zithouding op de fiets. Wanneer je over deze twee simpele dingen hebt nagedacht zal het kopen van een fiets een stuk eenvoudiger worden. Hieronder leggen wij je graag de verschillende categorieën uit. Herken je je in één van deze categorieën, dan is het goed om hierin bij ons op zoek te gaan naar een tweedehandsfiets. 

Stadsfiets:

De naam van een stadsfiets zegt het al: het is een fiets voor in de stad. Wil je dus een fiets kopen voor kortere afstanden, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, naar je werk te rijden of de kinderen naar school te brengen, dan is een stadsfiets de ideale fiets. Doordat een stadsfiets in de meeste gevallen een gesloten kettingkast heeft, is de ketting beschermd tegen water en vuil. Een nadeel van de kettingkast is wel dat de ketting niet makkelijk gesmeerd kan worden. Wanneer een ketting meer kilometers maakt, dan heeft deze natuurlijk meer olie nodig en is een kettingkast om de ketting niet handig. Wanneer je dus weinig kilometers maakt op de fiets is dan is een stadsfiets dus dé juiste keuze voor jou.

Wil je graag een tweedehands stadsfiets kopen kijk dan eens bij de categorie stadsfiets op deze website.

Hybride fiets:

Wanneer je lange afstanden aflegt op de fiets of gewoon van sportief fietsen houdt dan is een hybride fiets de juiste fiets voor jou. Ook als je een lichte fiets wilt dan is een hybride fiets de juiste keuze. Het voordeel van een hybride fiets is dat deze bijna altijd beschikt over een derailleur. Hierdoor heeft de fiets meerdere versnellingen en behaal je met een derailleur een hoger rendement dan met een gesloten kettingkast. Ook ligt de ketting van een hybride fiets hierdoor bloot en is het dus eenvoudig om de ketting te onderhouden. Zoals hierboven al in de blog beschreven moet een ketting natuurlijk voldoende gesmeerd worden. Bij langere afstanden is dit naast het hogere rendement natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van een dichte kettingkast.

Wil je graag een tweedehands hybride fiets kopen kijk dan eens bij de categorie hybride fiets op deze website.

Trendy fiets:

Ben jij een fietser die voldoet aan de eisen voor een stadsfiets, maar wil jij liever een modern voor de dag komen? Een trendy fiets is in de meeste gevallen een fiets met een voordrager waarop een mand bevestigd zit. Dit is erg handig om bijvoorbeeld de boodschappen in te vervoeren of de schooltas in te leggen. Een trendy fiets kan ook een fiets zijn met een nostalgisch uiterlijk. Als je modern door de stad wil fietsen dan is een trendy fiets dé fiets voor jou.

Wil je graag een tweedehands trendy fiets kopen kijk dan eens bij de categorie trendy fiets op deze website.

Moederfiets:

Samen met de kinderen op de fiets om ze naar school te brengen of gewoon lekker samen met de kleine rond te fietsen. Wil je een stads fiets kopen waar je samen met de kinderen op rond kunt fietsen dan is de moederfiets erg geschikt. Dit komt door de bredere instap, dubbele standaard, breed stuur en een stuurslot. De moederfiets is ideaal voor de montage voor kinderzitjes en door de langere bagagedrager kunnen er in de meeste gevallen ook nog fietstassen worden geplaatst.

Wil je graag een tweedehands moederfiets kopen kijk dan eens bij de categorie moederfiets op deze website. 

Posted in: Koop advies
Laat een reactie achter
Geen reacties