DEALER AAN HET WOORD

Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel Ten Tusscher Enschede

In Enschede Overijssel vindt u Fietsenwinkel Ten Tusscher. Ten Tusscher is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken...

lees meer

Merkenoverzicht

Blog

Door Redactie Tweedehandsfiets.com 16 oktober 2015 Geen reacties

Tweedehands fiets de juiste keuze!

Tweedehands fietsWanneer je een tweedehands fiets wil gaan aanschaffen doe je dit natuurlijk het liefst bij een betrouwbare dealer bij jou in de buurt. Tweedehandsfiets.com biedt jou een overzichtelijk aanbod fietsen zodat jij snel en eenvoudig de juiste fiets vindt. Waarom je zou moeten kiezen om via Tweedehandsfiets.com een fiets aan te schaffen? Wij leggen je graag de voordelen uit:

Posted in: Koop advies
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 7 mei 2015 Geen reacties

Remsysteem: Hoe remt jouw fiets ?

RemsysteemElke fiets in Nederland is voorzien van een remsysteem, maar welk remsysteem zit er op jouw fiets en welke werkt het beste ? In deze blog leggen wij jou graag uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende remsystemen.

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 10 april 2015 Geen reacties

Derailleur versnelling: Hoe werkt het precies?

Derailleur VersnellingIn ons vorige blog hebben wij geschreven over versnellingsnaven,  maar dit is slechts 1 van de versnellingssystemen. De meeste sportieve fietsen in ons land zijn voorzien van een derailleur versnelling. Dit is een open schakel systeem dat werkt d.m.v. meerdere, verschillende formaten tandwielen. Een derailleur versnelling bestaat doorgaans uit 7 tot 11 achtertandwielen, ook wel cassette genoemd. Deze cassette kun je combineren met de aanwezige voortandwielen. De voortandwielen worden ook wel cranckstel genoemd. Meestal bestaat dit cranckstel uit 2 of 3 voortandwielen. Door deze tandwielen met elkaar te combineren heeft de fiets veel versnellingen mogelijkheden. Wanneer een fiets met derailleur versnelling bijvoorbeeld 7 tandwielen achter en 3 tandwielen voor heeft, dan maakt het dit samen tot 21 derailleur versnelling keuzes.

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 19 maart 2015 Geen reacties

Versnellingsnaaf: Hoe schakelt jouw fiets?

VersnellingsnaafIn de fietsbranche zijn tal van verschillende versnellingssystemen te koop. Elke moderne fiets heeft tegenwoordig versnellingen. We praten vaak over een versnellingsnaaf of een derailleur systeem. In dit blog artikel gaan wij wat dieper in op de versnellingsnaaf.

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 11 maart 2015 Geen reacties

Bandenspanning: Wat is juist voor jouw fiets?

BandenspanningWat is de juiste bandenspanning voor jouw fiets? Hierover gaan allerlei verschillende verhalen de ronde. Maar wat is waar en wat niet? Per type band en fiets is het verschillend wat de juiste bandenspanning is. Een racefiets is bijvoorbeeld niet te vergelijken met een kinderfiets. De eerste stelregel is, dat op elke buitenband de maximale hoeveelheid druk staat op welke de buitenband gezet mag worden. Dit wordt uitgedrukt in de eenheid BAR. Dit betekend echter nog niet dat dit de spanning is waarop de band zich moet bevinden. In deze blog leggen wij jou graag uit waar je op moet letten en wat voor jouw fiets de juiste bandenspanning is. 

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 24 februari 2015 Geen reacties

Elektrische fiets: Hoe om te gaan met de versnellingen

Elektrische FietsBij een elektrische fiets spelen de versnellingen een belangrijke rol. Het bepaalt het aantal omwentelingen van de benen en bij juist gebruik hiervan vergroot je de actieradius van jouw elektrische fiets. Wij leggen jou in deze blog graag uit hoe je het beste kunt omgaan met de versnellingen in combinatie met de ondersteuning die de motor jou geeft.

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 4 februari 2015 Geen reacties

Elektrische fiets: Hoe onderhoud je de accu

Accu onderhoudEen accu is natuurlijk de voedingsbron van jouw elektrische fiets. Het opladen van een elektrische fiets lijkt zo simpel, maar toch zijn er een aantal zaken waarmee je rekening mee moet houden. Wij geven jou graag een aantal tips zodat je langer plezier houdt van jouw elektrische fiets.

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 4 februari 2015 Geen reacties

Dealer aan het woord: Fietsenwinkel ten Tusscher

Fietsenwinkel ten TusscherWie bij Fietsenwinkel Ten Tusscher binnenkomt, stapt in een wereld van kwalitatief goede fietsen, uitstekende productkennis en een uitmuntende service.

De fietsenzaak van Jan en Sylvia ten Tusscher aan de Oldenzaalsestraat 340 is al vele jaren een begrip in Enschede en omstreken. Ondergebracht in speciale shop in shops zijn Cannondale, Specialized en Trek de blikvangers van de winkel. In deze shops vindt u werkelijk alle accessoires, fietsonderdelen en kleding van deze merken.

Door Redactie Tweedehandsfiets.com 16 december 2014

Tweedehands Mountainbike: Wielmaat

Tweedehands MountainbikeWat zijn nou de voor- en nadelen van de verschillende wielmaten die op dit moment verkrijgbaar zijn bij de tweedehands mountainbikes.

Wij leggen jou in deze blog graag uit wat de verschillen zijn tussen deze maten en helpen jou graag een handje op weg om de juiste keuze te maken. Tot een tijdje geleden was er maar één wiel maat bij een tweedehands mountainbike; de 26 inch. Tegenwoordig is er keuze tussen 26-, 27,5- en 29 inch.

Posted in: Techniek
Door Redactie Tweedehandsfiets.com 10 december 2014 Geen reacties

Fiets kopen: eenvoudig bij tweedehandsfiets.com

Fiets kopenWil je graag een tweedehands fiets kopen? Bij tweedehandsfiets.com vindt je eenvoudig een fiets die bij jouw past.

Kies voor een voordelige optie en ga voor een tweedehands fiets. Een tweedehands fiets is bovendien een stuk goedkoper dan een gloednieuwe fiets. Op onze website vind je een groot en divers aanbod aan goede tweedehands fietsen. Door dit grote en diverse aanbod is een tweedehands fiets kopen erg eenvoudig.

Posted in: Koop advies